Nolle-P

Nolle-P är de första veckorna här på LiU då alla program välkomnar de nya studenterna och campus förvandlas till ett spännande och förvirrande (för de som inte har upplevt det förr) område. Det är början av studentlivet fyllt med roliga aktiviteter för att få nollan att bli bekväm i sitt nya liv som student. Nollan kommer framförallt ha möjligheten att lära känna de i klassen som de ska dela föreläsningssalar och labbsalar med, men dessutom få möjligheten att träffa andra studenter utanför programmet.

 

Ordlista:

Campus – Själva universitetsområdet. När någon säger campus så menar de vanligtvis Campus Valla, men LiU har fler campusområden såsom Campus Norrköping samt Campus Universitetssjukhuset (US). Det finns även Campus Lidingö, men det är det inte många som känner till.

Finsittning – Middag där man klär upp sig fint och äter gott.

Fulsittning – Middag där man klär upp sig mindre fint och äter mindre gott. Inte desto mindre roligt.

Gyckel – Ett musikaliskt framförande av högre/lägre grad av politisk korrekthet.

Kravall – Fest modell större, vanligtvis anordnad på Campus Valla. Kravall står för krav på overall, vilket mer är en uppmaning än ett krav.

KogVet – Förkortning på kognitionsvetenskapliga programmet (vilket i ärlighetens namn är ganska jobbigt att säga). KogVet är även namnet på vår sektion, KogVet-sektionen.

KogVetet – KogVets fadderi. Vi är ansvariga för Nolle-P på KogVet-programmet. De flesta program har ett fadderi.

KrogVet – KogVets festeri. De ansvariga för sittningar, fester och mycket annat roligt på programmet. Är även med och hjälper fadderiet under Nolle-P.

KrogVetet – Samlingsnamn för KogVetet och KrogVet. Beskrivning är onödig, ni kommer att se, höra och träffa oss. Och vi kommer att se er, Nollan.

Nollan – Du! Böjs en Nollan, flera Nollan.

Nolle-P – Den första perioden under studentens universitetstid. Detta är något att se fram emot. Varar vanligtvis två veckor.

Ovve – Förkortning på overall. Studentens uniform. Den visar vilket program du tillhör, och utsmyckas med diverse märken allteftersom. Bärs främst på studentanordnade aktiviteter och kravaller (se ovan).

Tenta – Förkortning på tentamen. Ett prov som man bör studera inför.