Bostadstips!

När man flyttar till en ny stad är det någonting som är viktigare än något annat, att ha någonstans att bo! Att bo i korridor brukar de flesta studenter börja med och det är också ett bra och trevligt sätt att lära känna folk från andra sektioner. Därför kommer här några tips på vad den nyinflyttade Nollan kan göra för att slippa sova på Campus.

 

Studentbostäder

Har ett antal hyresrätter som bara hyrs ut till studenter och nu i början av studieåret går alla korridorsrum till studenter som flyttar till Östergötland (och alltså inte har bott där innan). Här finns ettor, tvåor, treor och korridorsrum i områdena Ryd, Flamman, Lambohov, T1, Irrblosset och Fjärilen. Hos studentbostäder är det tio månaders hyra men för att få en lägenhet behöver du köpoäng, så ställ dig i kö nu! Ibland kommer det däremot ut något de kallar ”bostad direkt” och då är det först till kvarn, så håll utkik!

Byggvesta (Colonia)

Colonia är en grupp byggnader som ligger precis bredvid Campus Valla. De har även en del lägenheter reserverade endast för nyantagna studenter vid LiU. De flesta boenden är ettor, men det finns även kollektiv av 4 pers där du kan hyra ett av rummen. Även här krävs köpoäng, så registrera dig så fort som möjligt! 

Koggidoren

Koggidoren är en korridor som studentbostäder äger, tillägnad oss kogvetare. För att söka ett rum i koggidoren skapar du ett konto hos Studentbostäder (om du inte har ett från tidigare) och mailar viceordf@kogvet.se för att höra om något av rummen finns tillgängliga. För tillfället finns det inga tillgängliga rum i Koggidoren, men det är ändå bra att veta att Koggidoren existerar.

Anslagstavlan

Anslagstavlan är LiU-studenternas egna blocket, här kan Nollan hitta olika kollektiv som vill ha nya medlemmar, samt annonsera ut sin existens till cybernätet. På anslagstavlan kan också andra intressanta saker dyka upp, som till exempel möbler , diverse biljetter och jobb.

Victoriapark

Victoriapark har lägenheter i Ryd och här är det minst sagt oklart hur lägenheterna delas ut. Det går rykten om att det hjälper att ringa dem, ofta, men för KogVetet är detta ännu obekräftad information.

Botillsammans

Botillsammans är en hemsida skapad av några LiU-studenter och kan hjälpa dig att hitta någon att bo inneboende hos. Om du har hittat en för stor lägenhet kan du också använda sidan för att hitta någon som kan flytta in hos dig!

Linköpings Kommun

Även om Linköpings kommun inte själva har några hyresrätter så har de en förtäckning över vilka hyresvärdar som finns. Hos dessa hyresvärdar kan Nollan också hitta boende.

Stångåstaden

Om Nollan känner att hen skulle vilja bo kvar i Linköping efter studierna är Stångåstaden bra att stå i kö i, de har nämligen hyreslägenheter för vanliga dödliga (icke-studenter) och här behövs ganska många köpoäng för att få en lägenhet.